Bohové noegotube

8/11/2010

Henry Rollins(Rollins band) - Liar



video




 

Henry Rollins je americký nezávislý umělec. Ještě jako Henry Garfield se díky svámu příteli Ianu  Mac Kaye později známému z Fuggazzi zapojil do punkového hnutí. On mu daroval singl kapely Black flag a Garfield se záhy stal jejich skalním fanouškem. Roku 1981 v New Yorku skočil od baru na jeviště k mikrofonu a původnímu zpěvákovi nezbylo, než se poroučet ke kytaře. Zůstal do roku 1986, kdy vydal sólovou desku. Z dob Black flag si odnesl přezdívku Rollins, kterou pojal za své jméno.

Založil skupinu Rollins band. Zaznamenal s ní obrovský úspěch na MTV a stihl natočit dvě desky End of silent 1992 a Weight v roce 1994, z které je i klípeček Liar.

V dalších letech Henry přijal role v několika filmech, k čemuž jeho svalovité potetované tělo přímo vybízí. Celá devadesátá léta křižoval Ameriku s programem mluveného slova. Mix černého humoru a kritiky sociálních poměrů si získal velikou popularitu a Henry jej vydal na devíti deskách. Vydal také několik knih a je fanouškem free jazzu. Podrobné informace a kompletní seznam jeho filmů, skladeb, desek a knih lze dohledat zde.http://en.wikipedia.org/wiki/Henry_Rollins







http://www.youtube.com/watch?v=GBeRmjDrxXMendofvid

Žádné komentáře:

bohové noegotube

bohové noegotube
dlouhodobě nejlepší umělec na noegotube podle počtu kliků

spřízněný tábor